V četrtek, 17. 9., so učenci 6. a in 6. b OŠ Otočec v dopoldanskem času sodelovali pri projektu Dan odprtih ateljejev v Novem mestu, organiziranem v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2020.
Ustvarjali so v dveh skupinah na dveh lokacijah.

Skupina 11 učencev je pri mestni hiši na Glavnem trgu pod mentorstvom akademske slikarke Mojce Lampe Kajtna in učiteljice LUM Andreje Novak Gabrič upodobila svoje ideje in pogled na temo trajnostne mobilnosti. Učenci so v prijetnem okolju starega mestnega jedra ustvarili tri risarsko – slikarska dela na papirju v tehnikah akrila, tempere in barvnih flomastrov ter poslikali 2 lesena stola.

Druga skupina, v kateri je bilo tudi 11 šestošolcev, je v spremstvu učiteljice Hermine Videnič ustvarjala v Parku Rastoče knjige, in sicer se je na temo odpadnega materiala in materiala za recikliranje seznanila z uporabo starih tulcev, kjer so le-ti dobili povsem novo podobo. Pod vodstvom arhitektke Natalije Zanoški in oblikovalca Predraga Dobrijeviča so učenci iz tulcev domiselno oblikovali nove mize in stole za sedenje, in sicer tako, da so jih prebarvali s čopičem, uporabljali šablone, se preizkusili v pisanju in risanju z akrilnimi barvami (sprej) in s pištolo za pršenje barve. Stoli in mize bodo postavljeni pred vhodom v knjižnico Mirana Jarca.

Zapisali: Hermina Videnič in Andreja Novak Gabrič.

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost