V četrtek, 16. 9. 2021, smo se učenci 3. – 5. razreda odpeljali na ekskurzijo. Po dolgi vožnji smo imeli prvi postanek v Solčavi, kjer so nas pričakali vodiči. Najprej smo se okrepčali z malico, nato pa so nas odpravili do starega faroša, kjer smo si ogledali različne vrste metuljev in različne fosile, ki so jih našli na tem območju. Za zaključek pa smo se sprehodili po Solčavskem centru Rinka, kjer smo si ogledali stare izdelke iz macesna in maketo slapa. Pot nas je vodila do Logarske doline, kjer smo se sprehodili do slapa Rinka. Curek slapa je v tem času šibak, saj mu primanjkuje vode, vendar pa so se nekateri kljub temu osvežili z njo.

Drugi del ekskurzije je vključeval naravoslovni dan v Mozirskem gaju, kjer smo imeli delavnice o talnih živalih. Učenci so se razdelili v skupine in vsaka skupina je dobila svoje lopatke, povečevalna stekelca in ključe za določanje živali. Brskali so po prsti in iskali živali, jih opazovali pod lupo, nato pa skušali najti imena teh živali. Drugi del je bil sprehod po parku cvetja, kjer smo občudovali čudovito cvetje, povzpeli smo se tudi na razgledni stolp, s katerega se razprostira pogled na celoten gaj. Tretji del je vključeval čebelarja, ki nam je povedal o čebelji družini, čebelah in čebelarjih, preizkusili pa smo lahko tudi, kako čebelarji označujejo čebelje kraljice.

Na koncu dneva smo se rahlo utrujeni, a veseli in zadovoljni vrnili na Otočec. Veseli, ker smo se naučili nekaj novega na nekoliko drugačen način, zadovoljni, ker smo se imeli lepo.

Razredničarka: Melita Turk

Print this pageEmail this to someone
(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost