V tem tednu, od 4. do 8. oktobra, poteka tudi Teden otroka. Poslanico, ki je tokrat prvič v stripu, je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa jo je Jaka Vukotič.

Ključna sporočila so:

  • · igra ti pomaga razvijati domišljijo,
  • · igra ti krepi telo,
  • · igra spleta prijateljstva …
  • · in najpomembnejše: igra nas povezuje!

V Tednu otroka® bodo potekale naslednje aktivnosti:

K sodelovanju vabimo družine, vrtce in šole, da se en dan v Tednu otroka (lahko tudi vsak dan) odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov in nam le-to sporočijo na naš FB @ZPMSlovenije. Tisti, ki bodo naredili največ korakov (lahko je skupina otrok), bodo prejeli simbolično nagrado z nogavičkami, ki jih poklanja Majbert Pharm d.o.o.

Vabimo pa tudi k ustvarjanju razigranih korakov: otroci (lahko tudi odrasli) naj obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in/ali stene. Veseli bomo, če objavite fotografijo na družbenem omrežju in nas označite @ZPMSlovenije ali pa nam jo pošljete na anja.vogric@zpms.si

Sodelovanje na natečaju “Mala pozorna nogavička” Otroke vabimo k barvanju (pobarvanka) simpatične male pozorne nogavičke; če jo boste do 11. 10. 2021 poslali na AMZS, d. d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana (s pripisom “Natečaj”), pa lahko otroci dobijo tudi lepe nagrade (AMZS motošportni dan za otroke, male Pozorne nogavičke, itd.). Vir: Teden otroka. 2021. Pridobljeno iz https://www.zpms.si/programi/teden-otroka/ (6. 10. 2021).

Zapisala: Hermina Videnič

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost