PONEDELJEK, 10.10. 2022

Devetošolci so danes srečno prispeli v šolo v naravi v CŠOD Kavka, ki jih že razvaja s čudovitim razgledom na Beneško Slovenijo in Furlansko nižavje. Po namestitvi in urejanju sob so se seznanili s hišnim ter požarnim redom, spoznali so prijazne učitelje CŠOD, nato pa se razveselili okusnega kosila. Po kosilu so učenci zapolnili prosti čas z družabnimi igrami, igrali namizni tenis ter ustvarjali zaščitne znake in zabavne slogane za sobe, v katerih bivajo skupaj s sošolci. Kasneje so se razdelili v dve učni skupini, na Špartance in Atence, ter se ločeno odpravili bodisi na turnir lokostrelstva bodisi raziskovat v Kavkno jamo. Prijetno utrujeni od svežega zraka so povečerjali, nato pa so se odpravili še na sprehod, kjer so spoznali slikovito okolico doma. V večernih urah so se preizkusili še v “story puzzle” učni uri angleščine. Zaslužen počitek so dočakali dobre volje in se že veselijo jutrišnjega dne. Lep pozdrav vsem domačim!

TOREK, 11.10. 2022

Drugi dan šole v naravi je za devetošolci. Danes dopoldan so se po zajtrku odpravili na pohod po grebenu Kolovrata, kjer so si ogledali muzej 1. svetovne vojne na prostem, hodili po poti miru ter uživali v sončnem razgledu. Popoldan sta se učni skupini prejšnjega dne zamenjali ter obiskali aktivnost, ki je včeraj še nista (lokostrelstvo ter Kavkna jama). Zvečer so najprej strastno tekmovali v fizikalnem kvizu Male sive celice, kjer so skupine izbirale med štirimi temami, in sicer: gibanje, sile, vesolje ter svetloba; kasneje pa ob animaciji igrali družabne igre ter prepevali pesmi ob zvokih kitare. 

 

SREDA, 12. 10.  2022

Danes so naši devetošolci uživali v tretjem dnevu šole v naravi. Kot je že prešlo v navado, so preživeli zelo pester in poučnih dogodivščin poln dan. Dopoldan so se učenci v dveh učnih skupinah izmenično udeležili dveh delavnic: obiskali so bližnji gozd ter se naučili marsikaj novega o gozdnih rastlinah ter živalih, nato pa so se preizkusili še v športnem plezanju na 9-metrski plezalni steni, kjer pa niso le plezali, temveč so se naučili tudi varovati soplezalca. Popoldan sta se skupini ponovno ločili. Tokrat sta šli vsaka na svojo aktivnost. Prva učna skupina se je podala na panoramičen izlet z električnimi kolesi. Učenci so se spustili do vasi Livek ter se odpeljali do glamping letovišča Nebesa. Doživeli so še košček zgodovine – ogledali so si namreč mejni kamen med Habsburško monarhijo in Beneško republiko. Druga učna skupina je danes spoznala, kako je nekoč potekal običajen dan vojaka: ogledali so si dokumentarni film, nato pa so pokazali svojo ustvarjalno plat ob risanju italijanskega in avstroogrskega vojaka. Kasneje so se naučili še marsikaj koristnega o zdravilnih rastlinah v okolici. Združeni so zvečer učno uro zgodovine popestrili s svojim tekmovalnim duhom – v manjših skupinah so se pomerili v napetem kvizu o 1. svetovni vojni. Ker zelo dobro pojejo, je tudi danes v domu Kavka zazvenela njihova pesem, ki je bila tokrat obarvana bolj vojaško. Za zadnjo pesem je poskrbela simpatična šolska glasbena skupina, ki nas je razveselila s pesmijo Balerina. Za zaključek dneva so si učenci ogledali še odličen film o 1. svetovni vojni z naslovom 1917, nato pa utrujeni a zadovoljni zaspali. 

ČETRTEK, 13.10.2022

Četrti dan šole v naravi so učenci spoznavali stare igre Posočja, preizkusili pa so se tudi v orientacijskem tekmovanju. Popoldne pa sta skupini izmenjali sredin program vožnje s kolesi in spoznavanju vojaškega življenja. Po večerji so sledile učne vsebine, predstavitve skečev po sobah ter razglasitev zmagovalcev. Po razglasitvi pa so se učenci sprostili ob glasbi in plesu v jedilnici doma.

 

PETEK, 14.10 2022

Po zajtrku je prišel čas slovesa od doma Kavka. Po zanimivem spustu v dolino Soče smo prispeli v Kobarid. Tam so si učenci najprej ogledali ribogojnico, kjer uspešno gojijo soško postrv, nato pa je sledil še ogled kobariškega muzeja prve svetovne vojne. Po zanimivem ogledu so se učenci odpravili proti domu.

(Skupno 1.051 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost